inzoomen

Als je het van alle bla-bla en franje ontdoet, dan draait marketing eigenlijk maar om 1 ding. Inzoomen. Inzoomen op het grootste pijnpunt van je klant, en inzoomen op de oplossing die jij kunt bieden.

Het klinkt simpel. En toch.. hier gaat het meestal mis. Vorige week heb je de eerste stap van het inzoomen gezet. Je hebt voor jezelf omschreven wat je nu eigenlijk doet. Het staat in de balk in je schrift. Als je hierover gaat schrijven in de sociale media, dan wordt je boodschap conceptueel. Vaag. Dan gaat geen enkele lezer denken.. ‘He, die ondernemer begrijpt waar ik mee zit. Ik ga eens contact opnemen’.

Dieper inzoomen

De kunst is om veel dieper in te zoomen. Tot daar waar de pijn zit. En tot daar waar jouw oplossing zit. Hoe dichter je op de huid van de potentiële klant komt, hoe beter het is.

Alleen als je op de huid komt kun je raken.

 

Je kunt niets verkeerd doen

Vandaag weinig tekst, en meer te doen. Je gaat inzoomen. Het kan zijn dat je bij deze oefening een beetje onzeker wordt. Fijn om te weten misschien.. je kunt niets verkeerd doen. Alles wat je opschrijft is goed. En bedenk je na het opschrijven iets beters? Dan begin je gewoon opnieuw.

Pak je schrift. En maak onder de balk 6 bolletjes. Je gaat nu je hoofdthema verdelen in 6 subthema’s. Hoe je dit doet hangt helemaal af van wat jij het prettigste vindt. Je kunt bijvoorbeeld een verdeling maken naar:

  • productgroepen
  • klantgroepen
  • prijsklassen
  • poten van je bedrijf
  • of wat je zelf bedenkt

IMG_5018

In mijn geval kan ik bijvoorbeeld een verdeling maken naar productgroepen: ondernemers, starters, goede-doelen, overheden, experts, scholen. Ik kan ook onderverdelen naar verschillende type platforms: blog, twitter, Facebook. LinkedIn, Pinterest, Google+. Ik heb voor de eerste verdeling gekozen.

Heb je je bedrijf verdeeld in 4 takken, en is dat waar je je comfortabel bij voelt, maak dan 4 bolletjes. Heb je je bedrijf verdeeld in 7 takken, maak dan 7 bolletjes. Je hebt een probleem als je niet meer dan 3 bollen kunt bedenken. Je hebt ook een probleem als het er meer dan 7 zijn. Meestal is 6 optimaal.

Heb je een vraag, stel ‘m dan hieronder. Je vraag komt op de site, zodat anderen er ook iets aan hebben. Aangezien hier (nog) niet echt gevoelige informatie boven zal komen ga ik er van uit dat je geen bezwaar zult hebben tegen openbaar delen.

Als je deze oefening al eens eerder gedaan hebt, doe ‘m dan toch. Je zult merken dat er elke keer dat je de oefening doet iets uit komt.

Heb je een vraag, stel ‘m dan bij Geef een reactie

PS: heb je belangstelling voor de telelens.. koop ‘m hier.

Ga verder met oefening 6.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.