why

Ken je dat? Je neemt je voor om gezonder te gaan leven. Minder eten, meer sporten… met als beloning natuurlijk strakker in je vel zitten en je lekker fit voelen. Week 1 ben je heel enthousiast, het gaat makkelijk en inderdaad verlies je gewicht. Week 2 doe je op karakter nog erg je best, maar week 3 komt de klad er in. Etentje hier, toch een glaasje daar… En voor je het weet verdwijnen je doelen uit zicht.

Zo is het met sociale media ook. Je weet dat je het wilt, tenminste… je wilt eigenlijk misschien wel helemaal niet, maar het beloofde resultaat wil je wel. En je begint enthousiast. Maar de mail, de telefoon en andere taken van alle dag nemen al weer snel alle tijd en ruimte die je voor je sociale media inzet bedacht had in. En al snel ben je vergeten waarom je het ook al weer wilde.

Sociale media… waarom eigenlijk?

Daarom gaan we vandaag de grote Waarom-vraag stellen. Meer klanten en meer omzet mogen zeker op de lijst. Zakelijke inzet van sociale media gaat wat mij betreft altijd over klanten en omzet vergroten. Daarin is het geen uitzondering op al het andere dat je zakelijk doet. Toch?

Naast klanten en omzet spelen er vaak andere, meer persoonlijke doelen mee. Ik hoor vaak dat ondernemers zich onderdeel willen voelen van de huidige tijd. Dat ze sociale media bij serieus ondernemerschap vinden horen. En ook dat ze vaak veel minder gekwalificeerde vakzusters en -broeders voorbij zien komen in de sociale media, en denken… potverdorie, ik ben beter maar niemand die dat kan zien.

Ik wil graag van je weten, waarom wil jij aan de slag met sociale media. Denk er even echt over na, en geef me je top 5 ‘waarommen’. Reageer bij Geef een reactie…. Anderen kunnen je reactie zien, en hierop reageren.

Huiswerk voor de volgende oefening: koop een mooi schrift. Schrijf er je top 5 van deze oefening in. In oefening 3 gaan we verder, en zo bouw je aan je eigen sociale media systeem. Stap voor stap. Zonder schrift wordt ‘t lastig om het overzicht te bewaren, dus doen!

Ga verder met oefening 3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.