Weet je wat mijn grootste remmende kracht is? Wat me het meeste tegen houdt in mijn ondernemerschap? Dat ben ik zelf! Ik heb heel veel last van dat stemmetje in mijn hoofd. Nou.. stemmetje, noem het maar gerust een stem! Een stem die schreeuwt “Wie ben jij nou helemaal, wie denk jij wel dat je bent?”

Ik dacht dat ik de enige was die hier last van heeft. Totdat ik er over begon te praten. Met Maja. Een prachtige vrouw. Met een mooi bedrijf. En een krachtige uitstraling. Ze reageerde stomverbaasd, en opgelucht. “Heb jij dat ook?”

Later sprak ik Petra. Ze wil voor zichzelf beginnen. Haar ogen glanzen als ze over haar plannen begint. Maar ze aarzelt. Waarom, vraag ik haar. Wat houdt je tegen? “De stem in mijn hoofd”, zegt ze. “De stem die zegt dat er al zoveel zijn die hetzelfde doen. Is er nog wel plek voor mij? Ben ik wel goed genoeg?”

Ineens viel bij mij het kwartje. Dit gebeurt ook in sociale media. Ondernemers vinden het heel lastig om zichzelf zichtbaar te maken. Want zichtbaarheid maakt vindbaar, maar ook kwetsbaar. Ineens kan iedereen van alles van je vinden. En het ergste is… je vind zelf nog het meeste van jezelf.

Al jaren begeleid ik ondernemers hierin. Daarom organiseer ik op donderdag 16 november de dag: Schop onder je kont. Waarin we jouw stemmen gaan temmen, en meteen nog een paar andere hobbels tackelen waar ondernemers allemaal tegenaan lopen en die groei belemmeren. 

Alles op een rijtje:

Nancy op event

  • Wanneer: donderdag 16 november
  • Waar: ergens in Haarlem. Je ontvangt de exacte locatiegegevens na inschrijven
  • Hoe laat: 10 tot 16 uur, zodat je buiten de file om kunt rijden
  • Investering: €49,50, exclusief BTW en inclusief lunch

Kom je?

Ja, ik doe mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s