Je bent bezig met het opbouwen van een online netwerk. Natuurlijk gebruik je daar LinkedIn voor.. als professional is LinkedIn simpelweg een moetje. En toch.. soms word je geconfronteerd met iets waarmee je liever niet geconfronteerd wordt. Zo kreeg ik een vraag van Marjolein:

“Tussen mijn LinkedIn contacten zitten mensen die inmiddels overleden zijn. Hoe kan ik die contacten verwijderen?”

Goede vraag Marjolein.. Er zijn meer redenen waarom je connecties wilt verwijderen. Soms voeg je iemand toe na een netwerkbijeenkomst, en weet je na 3 jaar niet meer wie die persoon ook al weer was… Wat de reden ook is, als je deze simpele stappen volgt, dan is het zo gebeurd (dit kan ook vanaf een smartphone of tablet).

 • Stap 1: Ga bovenin de zwarte balk naar Netwerk/My Network.
 • Stap 2: Links bovenin zie je hoeveel connecties je hebt. Klik hier op.
 • Stap 3: Je ziet nu al je connecties. Links bovenin het venster kun je kiezen hoe je de connecties wilt zien. Wil je de connecties zien, beginnend met de meest recent toegevoegde? Of wil je ze op voor- of achternaam gesorteerd zien? Selecteer het hier.
 • Stap 4: Naast je connecties zie je de mogelijkheid om een bericht te sturen, en 3 puntjes. Klik op de puntjes en je kunt het contact verwijderen (zie afbeelding helemaal onderaan dit artikel).

 

Klaar! Het is fijn om te weten dat deze connecties niet op de hoogte worden gebracht van het feit dat jij ze verwijderd hebt. Je bent wel alle aanbevelingen en onderschrijvingen kwijt die onderling zijn uitgewisseld. Mocht je de connectie herstellen, dan worden deze aanbevelingen en onderschrijvingen niet hersteld.

Ben jij degene geweest die de connectie verbroken heeft, dan ben jij ook degene die de connectie weer tot stand kan brengen.

Wil je 1 specifieke connectie verwijderen, dan kun je ook naar het profiel van die persoon. Ook daar vind je rechts naast de profielfoto van die puntjes. In het menu kies je voor connectie verwijderen… klaar.

LI connectie verwijderen
Klik op de puntjes en je kunt het contact verwijderen. 

 

 

Heb jij ook een vraag over sociale media? Laat het me weten.

 

2 reacties op ‘Contacten verwijderen op LinkedIn

 1. Beste Nancy, bedankt voor je artikel. Klopt het dat bovenstaande niet meer kan? Probeer dit (via desktop), maar zie de puntjes niet staan. Hierdoor lijkt het alsof je het alleen maar kan door op het profiel te gaan staan van degene die je wil verwijderen en daarna op verwijderen te drukken. Ik wil een contact verwijderen, maar wil niet dat deze connectie dit ziet. Hoop dat je kan reageren. Groet, Maarten

  1. Hi Maarten,

   Ik heb het even getest, want LinkedIn is voortdurend in verandering. Maar dit werkt nog steeds zoals beschreven in het blog. Je gaat naar al je connecties, en daar kun je kiezen tussen een bericht sturen of de 3 puntjes. Klik je op de 3 puntjes dan kun je de connectie verwijderen. Maar wat jij aangeeft kan ook. Ga naar het profiel van de te verwijderen persoon, en kies daar voor de knop More… en kies dan voor de optie Connectie verwijderen. Ook dan krijgt de persoon in kwestie geen bericht.
   Succes!
   Nancy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.