Een testimonial (of zoals het in LinkedIn genoemd wordt, een aanbeveling) geven op LinkedIn, je doet er iemand een enorm groot plezier mee, en het is een kleine moeite. Maar hoe dóe je het nou eigenlijk. Het is een vraag die zo vaak terugkomt, dat ik het je gewoon even laat zien. Elisa geeft mij een testimonial (super leuk natuurlijk, dank je wel Elisa!) en dient als voorbeeld (met toestemming natuurlijk).

  • Stap 1: De tekst

Het beste kun je de tekst even in Word schrijven. Zo haal je de ergste spellingsfouten eruit, en als er iets hapert aan LinkedIn dan ben je de tekst niet meteen kwijt.

Begin met de clou van het verhaal. Er wordt maar een klein stukje tekst getoond door LinkedIn, voor de rest moeten mensen doorklikken. Dus bewaar het beste niet voor ’t leste, maar begin ermee.

Je verhaal hoeft dus niet ellenlang te worden. Dat ziet toch niemand. Hou het kort en bondig. Wees zo specifiek mogelijk over wat de ontvanger van de aanbeveling voor jou gedaan heeft. Waar was je nou zo blij mee? Schrijf ’t op zoals je het zou vertellen.

  • Stap 2: De ontvanger van de aanbeveling

LinkedIn testimonial Elisa

Zoek in LinkedIn in het zoekvenster (bovenin je scherm) de persoon die je een aanbeveling wilt geven. Als je op het profiel bent zie je onder de profielfoto een blokje met drie puntjes. Klik hierop en je ziet verschillende opties verschijnen, waaronder ‘Aanbevelen‘. Klik op Aanbevelen en plak je in Word gemaakte tekst in het venster.

li

 

Je vult in wie je wilt aanbevelen.

LinkedIn testimonial 4

Vervolgens vul je in wat jouw relatie met de ontvanger van de aanbeveling is, en je selecteert de functie die jij en de ontvanger hadden. Dit is vooral van belang bij mensen die meerdere functies vervullen voor meerdere opdrachtgevers.

Je vult de tekst voor de aanbeveling in het aangegeven tekstvak.

testimonial LinkedIn 5

  • Stap 3: Verzenden

Ben je helemaal tevreden, dan druk je op ‘Verzenden‘. Je komt nu in een nieuw scherm, waarbij je de suggestie krijgt om nog iemand aan te bevelen. Don’t worry, ook al krijg je er geen bericht van… je kunt ervan uit gaan dat het goed is gegaan.

  • Extra tip!

Ontvang je graag van iemand een aanbeveling op je LinkedIn account? Stuur dan even met het verzoek de link naar dit artikel mee: https://10-social.com/2017/05/04/aanbeveling-linkedin/. Zo help je iemand op weg, en is de kans dat jij je aanbeveling ontvangt vele malen groter.

De ontvanger van de aanbeveling krijgt bericht van LinkedIn, en moet bevestigen dat de aanbeveling getoond mag worden op het profiel. Dit gaat dus niet automatisch.

 

 

Heb je een vraag over LinkedIn? Stel ‘m hier. Je krijgt altijd antwoord:

 

 

PS: Dank je wel Elisa!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.