LinkedIn staat bol van waardevolle informatie, en waardevolle contacten. Hoe vind je ze? Zo:

  • Ga naar je LinkedIn account en type in het zoekvenster bovenin de beste omschrijving voor wat of wie je zoekt. Ik heb gekozen voor een docent wiskunde, onder de categorie Personen:

LI zoeken en vinden 1

  • Je krijgt nu een overzicht van allemaal docenten wiskunde. Je kunt zien hoe je verbonden bent. Onder de naam staat het aantal gedeelde contacten. Kies een tussenpersoon en vraag of deze de gewenste docent wiskunde goed genoeg kent om jou te introduceren. Misschien is de docent wel helemaal niet uit op een nieuwe job, maar een kop koffie kan zelden kwaad. Toch?

LI zoeken en vinden 5

  • Wat zoeken naar beschikbare kandidaten simpel maakt, is dat de meeste mensen aangeven dat ze beschikbaar zijn. Als je in het zoekvenster invult: docent wiskunde AND beschikbaar, dan rolt er een lijstje wiskunde docenten uit, die graag benaderd willen worden. Misschien gebruiken mensen in plaats van beschikbaar ook zoiets als nieuwe uitdaging. In dat geval zet je in het zoekvenster: docent wiskunde AND nieuwe uitdaging.

LI zoeken en vinden 7

  • Maakt iemand deel uit van je 1e graads contacten, dan kun je natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen. Een bericht via LinkedIn sturen is makkelijk. Een telefoontje effectiever. Als je de moeite neemt om even te bellen (en echt persoonlijk contact te maken) is de kans dat iemand je verder wil helpen vele malen groter.

Makkie toch? Probeer het maar eens. Ik hoor heel graag of het je lukt in gesprek te komen.
PS: Wil je zoeken in een bepaald gebied? Ook dat kan. Gebruik de filtermogelijkheden aan de rechterkant van je scherm:

LI zoeken en vinden 4

Heb jij een vraag over sociale media in het algemeen, of LinkedIn in het bijzonder? Stel je vraag dan hier, je krijgt altijd antwoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.