Hoe staat het er voor in de social media? Welk social mediaplatform is in 2016 gegroeid? Welke is gedaald?

Is Twitter uit? Is Facebook wel zo hot? Wat is waar? Hier de feiten.

  • Facebook blijft koploper

Facebook vertoont nog steeds groei en heeft eind 2016 veruit de meeste Nederlandse gebruikers (9,8 miljoen) van alle social media. Facebook blijft hierbij het social mediakanaal met de meeste bezoekers.

  • Twitter daalt sterk

Twittergebruik blijkt afgelopen jaar opnieuw te zijn gedaald. Eind 2015 bezochten 2,9 miljoen Nederlanders Twitter en dit aantal is afgenomen: 2,1 miljoen eind 2016. Twitter lijkt de strijd te hebben verloren.

  • LinkedIn is de stabiele factor

LinkedIn heeft twee keer zoveel bezoekers als Twitter. Eind 2016 bezochten 4,2 miljoen Nederlanders linkedIn. Nu LinkedIn is gekomen met een compleet nieuwe look & feel die beter aansluit bij de mobiele apparaten, verwacht ik dat het gebruik van LinkedIn nog verder zal toenemen.

social-media-dobbelstenen

  • Verliezer is Google+

Google+ wordt niet omarmd. Van 1,5 miljoen Nederlandse bezoekers eind 2015, naar 740.000 Nederlanders eind 2016…. Met gezond boerenverstand kun je wel bedenken dat Google het fijn vindt als je een Google+ account hebt. Het bevordert je vindbaarheid. Mijn advies: maak een account aan, en doe er niets mee.

  • Instagram, Snapchat, en andere nieuwe platforms

Richt je je op jongeren? Start met Instagram. Dit is een heel harde groeier. Is je doelgroep 25+, dan is het handig om de ontwikkelingen in de gaten te houden. De korte geschiedenis van de sociale media geeft aan dat de ‘oudjes'(25+) en bedrijven de jongeren volgen. Instagram zal dus in de toekomst een belangrijke factor worden.

Heb jij vragen over sociale media? Stel ze dan! Je krijgt altijd antwoord.

 

PS: Dit blog is geschreven door mijn stagiaire Elisa de Koning. Dank je wel Elisa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.