hashtag

Heeft het gebruiken van de hashtag (#) eigenlijk zin op Facebook?

Goede vraag van Else. En ja, de hashtag heeft zeker zin op Facebook. Wat je doet als je de hashtag gebruikt, is van een woord of een zin een link maken. Die link kun je aanklikken, waarna je direct naar berichten wordt gebracht waarin diezelfde term wordt gebruikt.

Makkelijk zoeken, relevant zenden

Bovendien helpt Facebook je op weg naar gerelateerde onderwerpen, door je een aantal hashtags voor te stellen die met de oorspronkelijke hashtag te maken hebben. Je begrijpt wel dat het reuze handig is om met behulp van de hashtag naar informatie te zoeken. Je zult ook begrijpen dat het handig is om te zenden met een voor de doelgroep relevante hashtag. 

#Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan de hashtag moet voldoen. Je schrijft alles wat je onder de klikbare link wilt laten vallen aan elkaar, zonder spaties en zonder leestekens. Bijvoorbeeld #bed&breakfast wordt #bed. Bedoel je het echt over een bed & breakfast te hebben, schrijf dan #bedenbreakfast of #bedandbreakfast. Facebook (en ieder ander sociaal medium) breekt de hashtag namelijk af bij een spatie of een leesteken. Je kunt alleen cijfers en letters gebruiken.

Zichtbaarheid

Je kunt met het zoeken met de hashtag niet echt alles op Facebook zien. Is een bericht openbaar gedeeld, en zoek je op de in het bericht gebruikte hashtag, dan kun je het bericht zien. Is het bericht gedeeld met alleen vrienden, en behoor jij niet tot de vrienden, dan kun je het bericht niet zien. 

Heb jij een vraag over sociale media? Stel ‘m hier. Je krijgt altijd antwoord:

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.