Je profielfoto is super belangrijk in de sociale media. Heb je een slechte (of nog erger…. geen) profielfoto, dan heeft alles wat je verder in de sociale media doet eigenlijk gewoon geen zin. Zonde van je tijd. Maar hoe weet je nu of je foto goed is?

Sabine Egberts van Ca va Bien HR advies gaf me een steengoede tip. En ik geef ‘m weer door aan jou: Photofeeler. In Photofeeler kun je jouw foto’s laten beoordelen door wildvreemden. In ruil voor het laten beoordelen van jouw foto’s beoordeel je die van anderen. Je betaalt dus niet met euro’s, maar met een beetje moeite doen voor een ander (die moeite bestaat overigens uit een paar keer klikken met je muis. Valt wel mee dus).

Resultaat: Je krijgt een heel goed inzicht in hoe je foto overkomt bij anderen. Vinden ze je competent en vriendelijk, of niet. Handig om te weten, toch? Ik heb 2 foto’s laten beoordelen, en hoewel ik natuurlijk wist dat de ene veel beter was dan de andere, was ik toch onder de indruk van het resultaat. Zo veel impact heeft een goede foto dus.

De gebruikte foto’s zijn binnen een uur gemaakt. De ene is een selfie, de andere een professioneel gemaakte foto (ik schreef hier eerder een artikel over, dat kun je hier lezen). Oordeel zelf maar, en probeer het een keer uit met je eigen foto.

 

photofeeler 1
Beoordeling van de selfie

 

 

photofeeler 2
Beoordeling van de professioneel geschoten profielfoto

 

Probeer ’t zelf maar eens: Photofeeler.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de inzet van sociale media? Laat het me weten. Je kunt een half uur gratis met me sparren (daarvoor hoef je alleen een paar vragen te beantwoorden). We kijken waar je nu staat met je bedrijf, waar je naartoe wilt, en hoe sociale media je kan helpen.

Ik kijk er naar uit om met je te praten. Klik hier als je een half uur gratis met me wilt sparren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.