Voor mij staat dit filmpje symbool voor ondernemerschap, en alles wat dat tot een succes maakt. Als ondernemer zie je een kans, en grijp je die. In het filmpje mag Ashleigh meedoen met een project van Smarties. Een geweldige kans om een mooi avontuur te beleven.

Maar helaas…. zij krijgt de kleur bruin toebedeeld. Precies een kleur waar ze niet zo veel mee heeft. En zo vergaat het een ondernemer ook. Er ligt een mooie kans. Je wilt ‘m pakken. Maar helaas… er is een hobbel op de weg. Tegenslag.

Misschien lukt het je niet om alleen de hobbel over te komen. En dat hoeft ook niet. Je kunt hulptroepen inschakelen, advies inwinnen. Ashleigh werkte samen met een choreografe. En ze leerden van elkaar. Samen kwamen ze tot veel betere en grootsere plannen.

Soms kan het zelfs nóg beter zijn om zelf een stapje terug te doen. Om specialisten aan het werk te zetten. En hoe gaaf is het dan,  als jouw oorspronkelijke idee is uitgegroeid tot iets dat grootser is dan dat wat jij voor mogelijk had gehouden.

Ashleigh: “We made brown alive, like a really cool colour!”

Ik denk vaak aan dit filmpje. En nu deel ik het met jou. Omdat ik het zo inspirerend vind. En omdat het het verhaal van iedere ondernemer vertelt. In een notendop.

Waarom ik ineens weer aan dit filmpje moest denken is dit: Een klant had een kort filmpje laten maken. En wilde dit filmpje zo diep mogelijk de doelgroep in krijgen, met zo min mogelijk investering. Maar ja… wie kan dat dan oppakken? En hoe weet je dan zeker dat het goed gebeurt? Ze kregen de tip om het mij te laten doen (bedankt Gideon!), en na even twijfelen kreeg ik de klus.

Met een investering van nog geen €25 aan promotiekosten (en ok, ook een beetje uurtarief voor mij) heeft het filmpje via Facebook inmiddels bijna 29.000 mensen uit de doelgroep bereikt. Een prachtig resultaat! En daar word ik dan weer heel erg gelukkig van.

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij de inzet van sociale media? Laat het me weten. Je kunt een half uur gratis met me sparren (daarvoor hoef je alleen de vragen even te beantwoorden). Dan kijken we waar je nu staat met je bedrijf, waar je naartoe wilt, en hoe sociale media je route kan versnellen. Ik kijk er naar uit om met je te praten.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.