Dit is een artikel speciaal voor leden van BNI (Business Network International). Leden van BNI zijn wereldwijd met elkaar verbonden door middel van BNI Connect (zoiets als LinkedIn). Heel handig. Alleen blijkt 1 ding lastig te vinden.

Hoe geef je iemand een testimonial in BNI Connect?

Om iemand een testimonial of getuigenis te kunnen geven op BNI Connect moet je eerst met elkaar verbonden zijn. Met de leden uit je eigen chapter ben je automatisch verbonden. Met iemand uit een ander chapter kun je een connectie maken.

Dat doe je zo: Klik op Mijn Netwerk – Klik onder het kopje Connecties op Toevoegen, vul de naam van de persoon die je wilt toevoegen in het zoekvenster in tussen “…”. Als je de juiste persoon gevonden hebt, dan klik je op de + naast de naam. Staat de + er niet, dan ben je al verbonden.

En dan nu de testimonial, of getuigenis: 

  • Log in
  • Klik op Mijn Netwerk.

Mijn Netwerk

  • Klik dan onder het kopje Connecties op Beheren. Zoek de persoon die je een testimonial wil geven. Onder aan de pagina krijg je nu de optie om een getuigenis te geven.

Getuigenis geven

  • Je kunt iemand maar 1 keer een getuigenis geven. Dus heb je het al een keer voor iemand gedaan, dan mist de optie om een getuigenis te geven bij die persoon.

Optie verdwenen

  • Op deze manier kun je ook een getuigenis vragen.
  • Als je onder het kopje Connecties kiest voor Beheren, dan zie je bovenin je scherm een knop Getuigenissen. Met deze knop kun je geen getuigenissen geven of vragen. Je kunt achter deze knop de getuigenissen vinden die je gekregen hebt.

BNI 4

Om het complex te maken gebruikt LinkedIn het woord Aanbeveling voor een testimonial of getuigenis, terwijl in BNI termen een aanbeveling een kans op een nieuwe klant of omzet is. Verwarrend… Toch is het leuk om je getuigenis ook op LinkedIn te zetten. Dat is makkelijker dan je denkt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.