man met computer

Een testimonial geven op LinkedIn, je doet er iemand een enorm groot plezier mee, en het is een kleine moeite. Maar hoe dóe je het nou eigenlijk. Het is een vraag die zo vaak terug komt, dat ik het je gewoon even laat zien. Jaap dient als slachtoffer (hij weet ervan, dank je wel Jaap).

  • Stap 1: De tekst

Het beste kun je de tekst even in Word schrijven. Zo haal je de ergste spellingsfouten er uit, en als er iets hapert aan LinkedIn dan ben je de tekst niet meteen kwijt.

Begin met de clou van het verhaal. Er wordt maar een klein stukje tekst getoond door LinkedIn, voor de rest moeten mensen doorklikken. Dus bewaar het beste niet voor ’t leste, maar begin ermee.

Je verhaal hoeft dus niet ellenlang te worden. Dat ziet toch niemand. Hou het kort en bondig. Wees zo specifiek mogelijk over wat de ontvanger van de aanbeveling voor jou gedaan heeft. Waar was je nou zo blij mee? Schrijf ’t op zoals je het zou vertellen.

  • Stap 2: De ontvanger van de aanbeveling

Jaap 1

Zoek in LinkedIn in het zoekvenster (bovenin je scherm) de persoon die je een aanbeveling wilt geven. Als je op het profiel bent zie je een grote blauwe knop ‘Bericht verzenden‘, met een klein driehoekje eraan. Klik op het driehoekje en je ziet verschillende opties verschijnen, waaronder ‘Aanbevelen‘. Klik op Aanbevelen en plak je in Word gemaakte tekst in het venster.

LI3

Je vult in wat jouw relatie met de ontvanger van de aanbeveling is, en je selecteert de functie die jij en de ontvanger hadden. Dit is vooral van belang bij mensen die meerdere functies vervullen voor meerdere opdrachtgevers.

LI5

  • Stap 3: Verzenden

Ben je helemaal tevreden, dan druk je op ‘Verzenden‘. Je komt nu in een nieuw scherm, waarbij je de suggestie krijgt om nog iemand aan te bevelen. Don’t worry, ook al krijg je er geen bericht van… je kunt er van uit gaan dat het goed is gegaan.

  • Extra tip!

Ontvang je graag van iemand een aanbeveling op je LinkedIn account? Stuur dan even met het verzoek de link naar dit artikel mee (https://10-social.com/2015/11/15/aanbevelingen-op-linkedin/). Zo help je iemand op weg, en is de kans dat jij je aanbeveling ontvangt vele malen groter.

Heb je meer vragen over LinkedIn? Dan is de workshop LinkedIn is een moetje, maar wat moet je er mee? misschien wel iets voor je.

Heb jij een andere vraag over sociale media? Stel ‘m hier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.