DSC_6092

Zo voelt dat dus…

Ik hoorde ’t wel eens iemand zeggen. Als een mokerslag… donderslag bij heldere hemel… mes in je hart… Nooit geweten dat je al die clichés ook echt kunt voelen. Tot afgelopen zomer. Het blijkt te zijn zoals met alle clichés. Waarheden als koeien. Zo voelt het dus. Geschonden vertrouwen.

Ssssst…

En dus bracht ik deze zomer door met m’n hoofd onder de dekens. Stil. Offline en online. Dat gebeurt niet snel. Ik praat tegen al dat ademt, en ademt ’t niet dan praat ik voor de zekerheid toch. Je weet tenslotte maar nooit… En daar lig je dan als sociale media type. Uitgepraat.

Stilte kost kansen…

Wat heeft me dat gekost, die online stilte? Traffic. Nieuwe volgers. Kansen. Geld. Ja. Natuurlijk. Ik weet het zeker. En toch is het niet zo dat ik nu weer op een dikke 0 moet beginnen.

De theorie getoetst in de praktijk…

Op 9 juli publiceerde ik het artikel Relax! Voor Johanna die een lange (lange!) prachtig mooie reis ging maken. Die bang was dat haar zorgvuldig opgebouwde online zichtbaarheid met die reis als sneeuw voor de zon zou verdwijnen. Ik kon haar geruststellen. Toen had ik nog geen idee dat ik mijn eigen theorie aan de praktijk zou gaan toetsen.

“Je verliest je volgers niet door niets te zeggen. Je verliest ze door het verkeerde te zeggen.”

Stand van zaken…

Ik heb t er niet om gedaan, en toch.. ik zal je vertellen hoe ’t er nu voor staat na mijn maandelange online gezwijg, zodat jij als er andere prioriteiten zijn met een gerust hart (even!) de boel kunt laten voor wat het is – online. Per saldo is er op geen enkel platform een volger verloren. Deze zomer kwamen er een aantal aanvragen voor mooie klussen rechtstreeks m’n inbox in. En dan werd ik ook nog benaderd voor een interview op RTV Utrecht over de zin van sociale media lessen op scholen. De uitzending is op 8 november.

Hoe is ’t nu met Koornwinder?

Thnx for asking. Het gaat goed. I’m back baby. Ik had mezelf tot uiterlijk 1 november de tijd gegeven. En potverdikkie… ik ben er weer. Net op tijd. Sterker nog. Ik heb er zin in. Dus… heb jij een vraag over sociale media? Stel ‘m hier.

 

 

 

 

2 reacties op ‘Heb je me gemist? Ik jou wel…

 1. Lieve Nancy,
  Wat fijn dat je er ‘weer’ bent. Moedig van je dat je in september toch voor ‘de groep’ stond.
  En hoe!!!!!
  Misschien was je on-line even in een dip maar ‘live’ was je gewoon Nancy. Vol passie en vuur. Ik had een klein ‘aanloopje’ nodig om alles wat ik heb geleerd in daden om te zetten. Zo leuk om te zien dat ‘onze groep’ elkaar onderling aanmoedigd en inspireert. Ik hoop dat je nog veel ondernemers mag inspireren.

  1. Hi Karin,
   Dank je wel. En het klopt hoor, ik heb genoten van de groep. In het donker schitteren de sterren, en voor mij is zo’n groep bevlogen ondernemers begeleiden een ster.
   Tot snel!
   Nancy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.