slippers (1)

Johanna heeft de afgelopen 2 jaar kei en keihard gewerkt. Ze is een platform gestart voor kunstenaars. Omdat kunstenaars goud in handen hebben met hun creatieve talent. Het is Johanna’s missie om ze dat goud te laten verzilveren.

is straks alles weg?

Johanna heeft geblogd (wil je een goed blog lezen… dan is dit the best!). Johanna heeft gigantisch hard gewerkt aan een mooie sociale media strategie, en ook daar heeft ze enorme slagen mee gemaakt. En nu is het tijd voor iets anders. Even loslaten… Een lange reis. Heerlijk, maar hoe moet dat nou met die zo zorgvuldig opgebouwde sociale media strategie? Is straks, na de reis, alles weg?

“Als je zo hard gewerkt hebt is het lastig om los te laten. En sociale media is zo vluchtig.. toch?”

Dit bleek een vraag die niet alleen bij Johanna leeft. Sterker nog, ik spreek regelmatig ondernemers die er om deze reden maar liever helemaal niet aan beginnen. Want als je eenmaal begint, dan kom je er niet meer van af. Toch?

sociale media is vluchtig, het internet is geduldig

Gelukkig. Sociale media mag dan vluchtig zijn. Het internet is geduldig. Alles wat er op staat blijft vindbaar. En dat is geweldig. Waarom?

iedereen gebruikt google

Iemand hoeft alleen maar een woordcombinatie in te voeren bij het googlen, waarbij jouw artikel boven komt drijven. Zo blijft het altijd vindbaar voor die mensen die precies voor dat wat jij geschreven hebt belangstelling hebben. Mooi toch?

het is vakantie! Relax

Alles wat je doet aan online marketing is niet verdwenen na een vakantie. Ook niet na een lange vakantie. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  • als jij niets doet, verdwijnen je volgers niet. Ga je weer beginnen, dan verlies je wel een aantal volgers. Dat zijn mensen die niet meer geïnteresseerd zijn in wat je te melden hebt, of die vergeten zijn dat ze je ooit zijn gaan volgen, of wat dan ook… Dat is niet erg. Gewoon doorgaan. Dit hoort er bij.
  • als je lang op reis gaat, en je adres is goed vindbaar online… denk er dan goed over na of je tijdens je reis verslag doet van al je avonturen. Verwijder je adres van je website/blog/nieuwsbrief/sociale media accounts. Of geef pas verslag van je reis als je weer terug bent.

respect

Terug naar Johanna. Ik heb heel veel respect voor dat wat zij in korte tijd heeft neergezet. Ben je benieuwd hoe een echt goed blog er uit ziet? Kijk dan naar DuizendDoDo’s, mooie dingen die verdienen. Je kunt DuizendDoDo’s ook volgen op Twitter.

Dank @henkleerssen voor de foto.

Heb jij een vraag over sociale media? Stuur me een mail of stel ‘m hieronder bij Geef een reactie. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.