paniek

Pure paniek

Herken je dat? Je wilt wel.. maar je weet niet zo heel goed hoe, en wat… Je bent de enige niet. Heel veel ondernemers durven niet zo goed te beginnen met sociale media. Ze vinden wat ze gezien hebben – als ze al ‘ns op Twitter of Facebook gekeken hebben – onzin. En bovendien horen ze van collega’s dat je er uren mee zoet kunt zijn. En dan krijg je ook nog eens allemaal volgers.. in enorme aantallen als ’t even tegenzit. Wat moet je met al die mensen? Paniek!

En ze hebben gelijk!

Veel van wat je in de sociale media tegen komt is onzin. Je kunt je hele dagen vermaken op Twitter, Facebook, Pinterest, Google+, Instagram, Snapchat.. en ga zo maar door. En inderdaad… het kan zijn dat je volgers krijgt, zelfs dat je veel volgers krijgt.

Of niet..?

Het is zo dat heel veel van wat in de sociale media geplaatst wordt onzin is. Helemaal waar. Al die sociale platforms zijn zo intelligent als de gebruiker die het gebruikt.. Als je weet hoe ’t werkt kun je via Twitter alle informatie vinden die je zoekt. Sneller dan waar ook. Alle inspiratie.. alle specialisten op een bepaald gebied.. gezelligheid, je vindt het allemaal. Op alle sociale platforms.

Efficiënt en effectief

Gezellig of niet, er moet ook gewerkt worden. Daarom is het zo handig om te werken met een systeem. Een systeem dat helpt om die dingen te doen die zinvol zijn, en die dingen te laten die dat niet zijn. Met 10 minuten per dag, 5 dagen per week kom je een heel eind. En als ’t na 3 maanden nog niets heeft opgeleverd.. dan doe je iets niet goed.

Ja maar, die volgers dan..

Letterlijke vraag van iemand uit de zaal tijdens een recente presentatie:

“Ik ga niet op al die sociale media, want straks krijg ik volgers.. en ik moet er niet aan denken dat ik me moet bezighouden met wat al die mensen elke dag doen.. zeker niet omdat er zoveel onzin wordt geplaatst.”

Allemaal waar.. behalve dat je je moet bezighouden met de mensen die je volgen. Vrijheid blijheid. Je plaatst wat je kwijt wilt, en de ander leest ’t wel of niet. Hetzelfde geldt voor jezelf. Je leest dat wat je wilt lezen, je volgt wie je wilt volgen. Het is geen e-mail, het is sociale media. En da’s het hele verschil.

Hoe beperk jij de tijd dat je bezig bent met sociale media? Ik ben heel benieuwd naar je reactie.

Ben jij benieuwd naar hoe jij je sociale media efficiënter kunt inzetten, met meer resultaat? Schrijf je dan in voor de workshop Sociale media in 10 minuten per dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.