kerstster

Dit jaar was voor mij een jaar met een sterretje. Wat een jaar! Natuurlijk… het zat ook echt wel eens tegen. En toch… het was een jaar van groei, ontwikkelen, grotere groepen, langere trajecten. Voor het eerst stond ik voor een zaal met 250 man, en genoot. Voor het eerst begon ik met een het aanbieden van workshops in een programma… en zag dat klanten daardoor sneller resultaat boekten.

Voor het eerst belde ik een klant uit de early days. Gewoon om te vragen hoe het met haar gaat. En wat ze aan haar cursusdeelname had gehad. We belden 5 kwartier (!!), en wat werd dat een mooi verhaal. Ik deel het met je, natuurlijk met toestemming.

“Wat me direct opviel is dat het schrijven van online updates (met name tweets) heel krachtig is. Tweets zijn zó kort, dat je meteen naar de kern gaat. Dat maakt de berichten zo sterk.

Mijn uitgangspunt is dat alles wat ik schrijf van waarde moet zijn voor mijn doelgroep. En ik heb gemerkt dat hoe persoonlijker ik schrijf, hoe krachtiger de boodschap is. Het moet écht zijn. Geen effectbejag of tranentrekkerij, maar dingen waar ik persoonlijk tegenaan loop, of waar ik blij van word.

In het begin van mijn bedrijf vulden mijn workshops zich voor 100% met deelnemers die via twitter binnen kwamen. Inmiddels heb ik natuurlijk een eigen mailinglijst opgebouwd en komen mensen ook via mond op mond reclame binnen. Toch komt nog altijd 25% via twitter.

Deze zomer had ik een twitter-dip. Ik was het een beetje zat. En ik was met andere dingen bezig, waaronder het bouwen van een website. En toen liepen de inschrijvingen van mijn workshops ineens heel hard terug. Dat had ik kunnen verwachten natuurlijk… maar ik schrok er toch van. Nu heb ik de boel weer opgepakt, en met Facebook in combinatie met twitter lopen de workshops weer als een tierelier.

Ik heb een heel belangrijk ding ontdekt. Ik dacht altijd, het gaat niet om mij. Het gaat om de boodschap. Als het om mij gaat dan wordt het een ego-ding. Ik wilde mijn persoon er niet in. Totdat ik ontdekte… het gaat wel om mij. Mensen komen voor mij! 

Ik wil waarde toevoegen. Meestal zijn mensen die heel zichtbaar zijn niet de mensen waar ik me heel prettig bij voel. En meestal zeggen die mensen niet de dingen die ik belangrijk of van waarde vind.

Het was moeilijk om me over die hobbel heen te zetten. En toch… ik kan pas van betekenis zijn voor anderen als ze me op z’n minst kunnen vinden. Dus om te dienen moet ik wel zichtbaar zijn. Dat was een heel proces, en daar heb jij me heel erg bij geholpen.

Jij was een van de sleutelfiguren in de start van mijn bedrijf. Omdat ik me bij jou realiseerde dat ik mezelf zichtbaar moest maken om werkelijk van waarde te kunnen zijn. De manier waarop je het deed sprak me aan. Het vuur, de bevlogenheid, de energie, de nieuwsgierigheid. Je was een voorbeeld voor me, omdat je zelf deed wat je zei.”

Janneke van Olphen,  en Vie 

Janneke helpt ouders van hoogsensitieve kinderen om om te gaan met die gevoeligheid.

Heb jij een vraag over sociale media? Stel ‘m hier. Je krijgt altijd antwoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.