Het raadsel van de foto en de link…

Twitter en ik, wij begrijpen elkaar… dacht ik. Totdat ik op een raadsel stuitte dat ik niet op kan lossen. Erno heeft een probleem met het sturen van foto’s. Hij wil dat ze geopend op de timeline van zijn volgers komen – logisch! Maar om hem (en mij) volledig onduidelijke redenen wordt een foto de ene keer als foto en de andere keer als link weergegeven.

Jammer, want een tweet met foto trekt twee keer zoveel aandacht als een tweet zonder foto. En als je dan toch de moeite neemt om een foto te twitteren, dan wil je dat die foto zichtbaar is. Toch? Erno wel, en hij stelde mij de vraag… where does this go wrong?

Ik heb gegoogled, rondgevraagd, rechtstreeks naar twitter gemaild, en er tenslotte een tweet aan gewijd. Het lijkt een makkelijke vraag… maar blijkt het niet te zijn:

Waarom worden foto’s soms als foto en soms als link op de timeline weergegeven?

Vond ik via Google helemaal niets van relevantie, via twitter kreeg ik allerlei suggesties. En mensen die ook benieuwd waren naar het antwoord… Kijk maar:

Helaas zit de oplossing van het raadsel er niet bij. Wat gaat hier mis… weet jij het?

  • Twitter je een foto via ow.ly wordt de foto als link weergegeven in de tweet. Dit gebeurt bij mij, dit gebeurt bij Erno… dit is geen probleem
  • Als ik spontaan een foto neem op mijn telefoon en op twitter zet, dan wordt deze foto weergegeven als foto, dit is niet zo bij Erno. Is dit een Android/iPhone thing?
  • Als ik een eerder genomen foto uit mijn telefoon toevoeg aan een tweet, dan wordt deze weergegeven als foto.. niet bij Erno, bij Erno is het een link
  • Als Erno een tweet retweet waarin een geopende foto zit, dan wordt deze wel geopend weergegeven in zijn retweet, het kan dus wel

Ik ben het spoor bijster, en hoop heel erg dat jij het raadsel voor me kunt oplossen. Hoe kan ik Erno helpen om al zijn foto’s geopend te zenden via twitter? Geef je je antwoord bij Geef een reactie helemaal onderaan dit artikel, dan wordt je antwoord weergegeven op de site en hebben ook anderen wat aan je antwoord. Wil je dit niet, vul dan dit contactformulier in:

 

 

4 reacties op ‘Het raadsel van de foto en de link…

  1. Er wordt overal gesteld dat Facebook en Twitter zo fantastisch samenwerken, maar een link naar een Facebook foto blijft bij mij een link ipv een zichtbare foto. Ik heb nu alles gekoppeld, maar helaas nog oude foto’s reeds geplaatst op Facebook kan ik met geen mogelijkheid zichtbaar krijgen op Twitter. Ik ben benieuwd wat gebeurt als ik nu iets nieuws upload.

    1. Eerlijk gezegd ben ik helemaal niet zo enthousiast over het doorlinken van berichten naar verschillende platforms. Je hebt helemaal gelijk, zo goed werken ze niet samen. Ik zou kiezen voor een tool als Hootsuite of Buffer. Dan kun je berichten op verschillende platforms plaatsen.

      Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.