Een goede profielfoto is het halve werk

 

zak over je hoofd

 

 

 

 

 

 

 

Zak over je hoofd

Gebruik je je logo als profielfoto op LinkedIn? Nee?? Waarom dan wel op Twitter?

Twitteren met je logo als profielfoto is als het binnenlopen van een kroeg met een zak over je hoofd.. (quote van Jeanet Bathoorn, schrijfster van onder andere de bestseller Get Social!).

Je eerste stap naar zichtbaarheid

Je eerste stap naar zichtbaarheid is het gebruiken van een goede profielfoto. Een goede, professionele profielfoto wel te verstaan. Verkoop je geen zonnebrillen? Dan is die vakantiefoto waarop je zo charmant staat mét zonnebril geen goed idee. En hoe trots je ook op je kinderen bent.. ze horen niet op je zakelijke sociale media (behalve als je de trotse eigenaar bent van een kinderdagverblijf). Hetzelfde geldt voor zeilboten, planten, auto’s, motoren en wat je dan al niet terug ziet op niet-professionele portretten.

Jij bent je bedrijf

Heb je geïnvesteerd in je website, je visitekaartjes, je logo, brochures.. top! Begrijp me goed, dit zijn allemaal heel belangrijke dingen. Maar… mensen doen geen zaken met je website, je visitekaartjes, je logo of je brochures.. ze doen zaken met jou! Ze willen jou terug zien op je website, je LinkedIn, je sociale media en ja ook steeds vaker op je visitekaartjes. Zoals je bent. Zoals ze je kennen. En daarom is het heel belangrijk om een goed zakelijk portret te hebben, en dat consequent te gebruiken in al je online en offline uitingen.

In een paar muisklikken klaar

Als je bent ingelogd op je twitterprofielpagina, dan wijzig je je profielfoto in een paar muisklikken. Gewoon drukken op profiel bewerken, en dan op je foto. Het wijst zich vanzelf en je bent binnen een minuut klaar. Zonde om al je kansen op twitter bij voorbaat te verspelen door het niet gebruiken van een goede foto.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.