Ik heb het geprobeerd.. maar sociale media doen voor mijn bedrijf niets..

Ze zijn er nog.. Ondernemers die zeggen, en erger nog.. menen…

Ik heb het geprobeerd, maar sociale media doen voor mijn bedrijf niets…

Dan word ik altijd nieuwsgierig.. Hoe lang heb je ‘t geprobeerd, en hoe veel tweets stuurde je per dag, waar twitterde je dan over.. hoe zagen je Facebook updates er uit? Want ik moet eerlijk gezegd het eerste bedrijf nog tegen komen dat niets aan twitter en/of Facebook zal hebben.

De grootste fout die bedrijven kunnen maken in de sociale media is verkopen, zenden. Natuurlijk doe ik dat ook wel eens, en keer op keer blijkt het geen resultaat te hebben. Wat werkt is interactie, informeren, passie delen.

Het is niet voor niets social media.. daarom hamer ik er tijdens de verschillende programma’s ook zo op dat je je sociaal op moet stellen. Net als in een kroeg of tijdens een netwerkbijeenkomst wordt ‘t niet op prijs gesteld als je ‘t alleen maar over jezelf hebt. Toon belangstelling, bied hulp, vraag hulp.

Weet je niet hoe je een goede tweet, LinkedIn of Facebook update moet schrijven? Hier wat tips:

  • waarom ben je geworden wat je geworden bent.. zoek de passie en schrijf daar over
  • wat zijn regelmatig terugkerende vragen van klanten of belangstellenden, geef daar antwoord op
  • wat is je favoriete soort opdracht? Schrijf updates die dat soort opdrachten uitlokken door een teaser gevolgd door een link naar je site/blog/facebook
  • lees een boek over je vakgebied en laat je hierdoor inspireren bij het schrijven van updates

Als je doet waar je goed in bent, als je van je passie je vak hebt gemaakt heb je met deze punten voldoende inspiratie voor tientallen tweets. Als je die opslaat in Word/Pages dan heb je elke dag iets om op terug te vallen.

Sociale media wordt pas leuk als je je weg een beetje gevonden hebt, als je wat contacten hebt gelegd, gaat volgen, gevolgd wordt, als er interactie plaatsvindt. Dat duurt even. Deelnemers van de programma’s krijgen de opdracht om 5 dagen per week 10 minuten per dag actief te zijn in de sociale media. En dat minimaal 3 maanden.. Voor de een is dat een opgave, voor de ander zit de opgave in het zich beperken tot de 10 minuten per dag. Want heb je de smaak eenmaal te pakken, dan is sociale media ontzettend leuk. Echt waar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.