Lijsten maken, hoe doe je dat en waarom?

Antwoorden op vragen geven soms nog meer vragen

Op de vraag van Gerda hoe je van lijsten af komt ontstond onmiddellijk de volgende vraag:

Hoe maak je lijsten? En waarom zou je dat eigenlijk doen?

Hier het antwoord:

Lijsten maken

  1. Ga naar je twitterpagina, log in en druk op IKlijst maken 1
  2. Klik op Lijsten lijst maken 2
  3. Klik op Lijst maken lijst maken 4
  4. Geef de lijst een naam en een omschrijving, en beslis of je de lijst openbaar wilt maken of niet. In het voorbeeld zie je mijn eigen lijst. Die is besloten. Ik vind niet dat iedereen hoeft te weten wie bij mij extra huiswerkbegeleiding krijgt. De lijst van Els Vegter is openbaar. Je kunt haar lijst dus gaan volgen. Zij heeft iedereen die zij interessant vindt op het gebied van Sociale Media in die lijst gestopt. Ben je op zoek naar iemand op het gebied van Sociale Media, dan kan zo’n lijst heel handig zijn. Als je klaar bent met het maken van je lijst dan klik je op Lijst opslaan.lijst maken 5

Waarom zou je een lijst willen maken?

Als je net begint met twitter, dan heb je makkelijk overzicht. Je hebt 3 volgers, je broer, je dochter en een vage kennis. Je weet van wie je de tweets wilt lezen en van wie je ze niet zo heel boeiend vindt. Als je in dat stadium zit is het maken van lijsten best nuttig voor als je later groot bent – qua twitteraccount. Toch heb je er dan nog niet zo veel aan.

Het wordt pas nuttig als je zoveel mensen volgt, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je realiseert je dat je updates van iemand nooit meer tegen komt, terwijl je die voorheen juist nuttig, grappig of boeiend vond.

Dat is het moment dat het nuttig is om lijsten te maken. Bijvoorbeeld een lijst voor familie en vrienden, een lijst voor collega’s/concurrenten, een lijst voor inspirerende accounts… etc. Je kunt lijsten maken voor wat jij op dat moment ook maar niet wilt missen.

Durf te vragen

Heb jij een vraag over twitter of Hootsuite? Laat het me weten… druk op Reply en stel je vraag. Ik help je graag verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.