Hoe kom je aan volgers… en hoe kom je d’r af…?

manageflitter

Vraag 1: Hoe krijg ik nou volgers…

Vraag één van cursisten is negen van de tien keer… Volgers.. hoe krijg je die nou eigenlijk. Da’s niet zo moeilijk… om gevolgd te worden ga je volgen. In de early days van twitter werd je door vrijwel iedereen die jij ging volgen teruggevolgd. Inmiddels is dat anders.. maar toch.. wil je volgers – ga dan volgen!

Kwantiteit of kwaliteit

Wil je veel volgers, of wil je die volgers waar je potentieel wat aan hebt.. Ik kies zelf liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit. Dat lijkt een inkoppertje.. maar als je gaat kijken naar wat anderen soms aan volgers verzamelen dan zie je dat er toch ook heleboel twitteraars zijn die kiezen voor kwantiteit.

Massa’s

Kies je voor massa’s volgers, dan zijn er allemaal manieren om snel aan meer volgers te komen. Héél veel volgen is de makkelijkste. Je kunt tot maximaal 2000 accounts volgen, totdat je zelf door ongeveer 2000 accounts gevolgd wordt. Dit is om echte spammers het leven moeilijker te maken. Toch raad ik je aan om niet tot die bovengrens te gaan.. Je wordt door andere twitteraars als hoogstwaarschijnlijk-totaal-niet-boeiend gezien als je 1999 accounts volgt terwijl je zelf maar 21 volgers hebt..

Liever die ene..

Ik zoek zelf liever volgers uit waaraan ik wat heb. Qua inspiratie, informatie, contact of humor. En ik denk ook na over wie mogelijkerwijs iets aan mij kan hebben.. Ik help bedrijven op weg op het gebied van sociale media. En ik ben gevestigd in de regio Haarlem. Dus.. volg ik bedrijven en ondernemersverenigingen in de buurt van Haarlem. Logisch. Toch?

Hoe kom je d’r weer af..

Nu is het allang niet meer zo dat je door iedereen terug gevolgd wordt. En zo kan het toch mis gaan met de balans tussen volgers en gevolgden. Natuurlijk kun je stuk voor stuk iedereen die je aan ’t volgen bent af gaan, maar eerlijk gezegd… 10 minuten per dag twitteren moet meer dan genoeg zijn, en met de één voor één aanpak red je dat niet.

Grote schoonmaak

Wordt ’t tijd voor de grote schoonmaak dan raad ik je Manage Flitter aan. Je kunt allerlei verschillende criteria aangeven waarop je de te ontvolgen accounts kunt selecteren. Je kunt kiezen voor accounts die jou niet terugvolgen, die geen profielfoto hebben of die inactief zijn. En in één overzicht krijg je alles wat je wilt weten over een account zodra je er met je muis op blijft hangen. Super handig! En een heel snelle manier om selectief te ontvolgen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.