Hoe kan twitter je helpen bij online marketing research

online marketing onderzoek

Tevreden

Het is altijd fijn om positieve feedback te krijgen over je werk. Dat me dat deze week twee keer is overkomen is natuurlijk helemaal geweldig. Een mooier begin van 2013 kun je je niet wensen. Niks beter dan een tevreden klant.

Feedback

Hier de feedback van Alexander Kleijngeld, business director bij Metrixlab (online marketing research):

Ik wilde twee dingen bereiken binnen mijn team. In de eerste plaats zou ik graag zien dat we twitter meer gaan gebruiken als een informatie bron – een bron van inzicht in opinies, attitudes en gedragingen van consumenten. Dit kan een rijk en aanvullend perspectief bieden op de informatie en kennis die we voor onze klanten verzamelen uit enquêtes. In de tweede plaats wil ik dat teamleden zich nog meer gaan profileren als experts op hun vakgebied en dat ook actiever uitdragen.

Nancy Koornwinder heeft voor ons team van zo’n 20 personen uit 4 verschillende landen in het Engels een twitter inleiding verzorgd. Dat deed ze in het Engels, op persoonlijke en inspirerende wijze. Ze biedt veel voorbeelden en praktische tips om snel aan de slag te kunnen. Na de cursus zijn diverse mensen aan de slag gegaan met twitter. We hebben een flinke stap vooruit gezet.

Twitter is niet alleen voor “zenders”

Heb je een hekel aan alle “zenders” op twitter, en daarom besloten dat dit niet jouw medium is.. dat is jammer, want uit bovenstaande kun je opmaken dat twitter niet alleen een mooi zendmedium is, maar ook heel waardevolle informatie kan verschaffen. Je moet alleen even weten hoe. Daarvoor kun je natuurlijk bij mij terecht, maar dat begreep je al.

Dank je wel Alexander voor je verhaal.

3 reacties op ‘Hoe kan twitter je helpen bij online marketing research

  1. Dat is toevallig…gisteren deed ik het nog: een mini-enquête om snel wat aanvullende informatie over een mij minder bekend onderwerp te verzamelen. Een en ander vanwege een aanvraag voor het schrijven van webteksten. Vandaag had ik het gesprek met de potentiële klant en legde de aangenaam verraste mannen (beter: stomverbaasde) mijn resultaten voor. Moet ik nog uitleggen dat ik de opdracht kreeg? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.