Hier bloos ik minstens 24 uur van..

Blozende badeend

Feedback

Soms krijg je een terugkoppeling op je werk waar je zo ontzettend blij van wordt.. zo ook vanochtend. Even geduld.. ik laat je zo lezen waarvan ik vandaag de hele dag zal blozen, en waarschijnlijk morgen ook nog. Maar eerst wat achtergrond.

Het begin

Ik begon begin 2011 met het geven van social media trainingen, workshops en adviezen, met name over twitter. In een workshop van 3 uur leerde ik mensen die nog niks met twitter deden alles wat ze nodig hadden om twitter zakelijk in te zetten. Dat ging goed. Dat ging lang goed.

Veranderende deelnemers

Ergens rond september 2012 merkte ik een verandering in de deelnemers. Er kwamen deelnemers die al actief met twitter bezig waren, maar er niet voldoende resultaat uit haalden. Of die het overzicht in de bulk volgers en gevolgden kwijt waren. En er kwamen deelnemers die schoorvoetend de stap wilden zetten om sociale media in te zetten, maar het eigenlijk niet wilden. Met als gevolg een enorm niveauverschil tussen deelnemers.

Early adapters

En waar de early adapters nieuwe kennis en nieuwe technieken snel oppakken en toepassen, hebben de huidige nieuwkomers in de sociale media meer moeite. Ik moest dus iets veranderen. De laatste workshop van 2012 was een new & improved workshop. Op een nieuwe lokatie (Zaamen) en met een nieuwe opzet. Minder informatie, veel meer oefening en ruimte voor vragen. Dat dat de deelnemers beviel kun je lezen in de testimonial die ik vanochtend kreeg van Oscar van der Linden (@oscarvanderlinden). Dank je wel Oscar! Nogmaals.. ik bloos hier minstens 24 uur van..

Testimonial

Al enige tijd ben ik voorzichtig, zeg maar enigszins actief met twitter. Ik merk dat ik mij daar nog niet helemaal happy bij voel. De behoefte bestaat om toch wat meer en beter voor de dag te komen op twitter.

Daarom heb ik onlangs bij Nancy Koornwinder een workshop Zakelijk Twitteren (voor beginners) gevolgd. De lokatie was bij Zaamen aan de Nieuwe Gracht in Haarlem. Een prima geschikte plek die qua ruimte, uitstraling en catering prima gekozen is voor een zakelijke doelgroep.

In een kleine groep van een 6-tal personen werden door Nancy op haar onnavolgbare enthousiaste manier de kneepjes van het twitteren uitgelegd én geoefend. Korte uitleg en daarna direct hands-on aan de slag zodat meteen duidelijk werd hoe e.e.a. werkt.

Tijdens deze ochtend was er ook alle gelegenheid om een aantal vragen van de deelnemers te behandelen aan de hand van praktijkvoorbeelden. We oefenden er aardig op los.

Vanuit mijn achtergrond als docent kan ik zeggen dat de combinatie van een korte uitleg, veel doen en gelegenheid tot vragen stellen en direct oplossingen kunnen geven, een zeer professionele aanpak is. De resultaten zijn er dan ook naar. Ik ben hier uitermate tevreden over.

Daarnaast biedt Nancy verschillende workshops aan op diverse niveaus en de mogelijkheid tot maatwerk. Ik zal Nancy in mijn omgeving van harte aanbevelen aan mensen die willen starten of zich verder willen bekwamen met twitter.

Oscar van der Linden van Ik Verbeeld Je

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.