10 manieren om een positieve indruk achter te laten op twitter..

Twitter groeit

Twitter blijft groeien, wordt steeds meer een nieuwsbron en een makkelijke manier om te communiceren met gelijkgestemden. Het is nog maar heel kort geleden dat dat wel anders was. Kijk maar hoe in 2007 tegen twitter aan werd gekeken.. Inmiddels zijn we het lacherige stadium wel voorbij. Tv en radioprogramma’s worden gevolgd op twitter door middel van de hashtag. Je hoeft het programma bijna niet meer te kijken… En ook in print zie je steeds meer verwijzingen naar twitter en andere sociale media zoals Facebook.

Positief gevoel

Eén van de dingen waarvoor sociale media, en dus ook twitter, zakelijk kan worden ingezet is het creëren van een positief gevoel bij de doelgroep. Door actief in te spelen op vragen uit de doelgroep, door de doelgroep te betrekken bij nieuwe ontwikkelingen en actief te reageren op klachten. Vraag is.. hoe doe je dat nou.. een positief gevoel achter laten bij je doelgroep. Ik geef je 10 manieren.

10 manieren om een positieve indruk achter te laten:

  1. Deel een quote: er is iets met quotes of gezegdes. Mensen houden van quotes. Rond de 120 karakters is de ideale maat, want twitteraars zijn lui, en een langere tweet retweet lastiger. Zelf vind ik dit een hele mooie quote: Lichaamstaal is de enige taal waarin je niet kunt zwijgen – Simon Groen
  2. Deel je geloof: Amerikanen zijn er dol op en delen veel bijbelse spreuken. Het kan een goede manier zijn om met mensen contact te leggen of met non-profit organisaties in je werkveld. Zelf ben ik niet zo bijbelvast, maar er zijn kringen waarin het gewaardeerd wordt. En al ben ik dan niet zo van de bijbelse spreuken, er zijn voldoende niet bijbelse spreuken die de moeite van het delen waard zijn. Bijvoorbeeld deze.. Liefde is als de wind, je kunt het niet zien, maar je voelt het met heel je lichaam.
  3. Deel “the good stuff”: met “the good stuff” bedoel ik deals, favoriete sites, aanbiedingen, promoties, groupons, retweets om iets te winnen.. dingen waar mensen hun voordeel mee kunnen halen….je weet wel “The Good Stuff” 😉
  4. Deel foto’s: je kent het gezegde “een foto zegt meer dan 1000 woorden”. Dit komt van een artikel van Fred R. Barnard in Printers’ Ink. Hij maakte gebruik van foto’s die werden gedrukt op auto’s in 1921. Een advertentie was “One Look Is Worth A Thousand Words”. Met twitter zijn er ondertussen steeds meer services/sites die foto’s hosten. Twitters versie van het gezegde is “A picture is worth 1,000 thoughts, 1,000 views, 1,000 retweets…”. Eigenlijk komt het er op neer dat familie foto’s, willekeurige fotomomenten, foto’s van eten, kinderfoto’s, belangrijke momenten in je leven, tijdloze momenten, allemaal een positieve indruk kunnen achterlaten. Een foto vertelt meer dan 140 letters. Zet je twitter zakelijk in, dan is het natuurlijk niet de bedoeling alle foto’s van je kinderen te twitteren, maar ben je net vader of moeder geworden, dan vinden je volgers op twitter het wel heel leuk om foto te zien. Een foto, geen dagelijkse update.. hoe verleidelijk dat ook kan zijn.
  5. Deel je gedachte: dit is de basisgedachte van twitter. De eerste vraag die twitter stelde voor je status update was: wat ben je aan het doen? Het is nu geëvolueerd naar, “wat gebeurt er (whats happening)?”. Ergens tussen die 2 vragen zweeft de vraag “wat is je gedachte?”. Mensen hebben duizenden gedachtes per dag en elke gedachte kan een impact hebben op een van je vrienden of volgers op twitter. Zo was er ooit een schilder die de tweet schreef: “Is ’t nu af of niet? Ik twijfel..”. Waarop ik vroeg een foto van het werk op twitter te zetten. Prachtig was ‘t. Ik was onder de indruk. En er ontstond een mooi gesprek van korte berichtjes. Ik kon helpen met mijn liefde voor kleur. En we konden elkaar inspireren.
  6. Deel bemoedigende woorden: publieke bemoedigende woorden met een leuke of mooie boodschap op het eind, brengen het ver met wat retweets. Steek mensen openlijk een hart onder de riem.. en doe het vaak. Ik steun Stofwisselkracht, op twitter heten ze @wisselkracht . Hoe makkelijk is het niet om berichten van @wisselkracht te retweeten. Zo verspreid ik met een simpele druk op de knop de boodschap onder mijn volgers.
  7. Deel geweldige informatie: de nieuwste trend, de nieuwste technologie, een geweldig boek, een inspirerend artikel, een goede blogpost, de laatste mode, vragen over een produkt, een hippe plek waar je lekker kunt eten… deel en vind de beste informatie via twitter.
  8. Tweet over een goed doel: dagelijks lees of deel ik informatie over een goed doel of non-profit organisatie. Twitter maakt het namelijk gemakkelijk om aandacht te geven aan een goed doel. Neem voor het gemak maar weer Stofwisselkracht. Hoe meer mensen @wisselkracht volgen en retweeten, hoe meer mensen geïnformeerd worden over waar Stofwisselkracht zich voor inzet.
  9. Deel het allerlaatste nieuws: heet van de naald, gedeeld door ooggetuigen. Twitter is vaak het eerste met allerlaatste nieuws. Bijvoorbeeld de dood van Michael Jackson was een “trending topic” op twitter voordat de andere nieuwsbronnen er over berichtten. In de toekomst zal dat met het groeien van het aantal twitteraars alleen maar toenemen.
  10. Deel je leven: ik geloof in echt oog in oog contact, en toch ben ik steeds meer twitter en de sociale media gaan waarderen. Sociale media maken de wereld kleiner en kleiner. Je kunt betrokken zijn bij het dagelijkse leven van vrienden, ook al is er een grote fysieke afstand en ook al zie je elkaar niet regelmatig IRL (in real life).

Sociaal is — de neiging om elkaar op te zoeken en/of te genieten van elkaars aanwezigheid. Dat is waar het om draait op  twitter. Twitter is en blijft een geweldige plek om je leven te delen en elkaar op te zoeken. Zakelijk en privé.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.