Die onzin wil toch niemand lezen..?

Krachtpatser

Twitter is een online krachtpatser om je boodschap bij je doelgroep te krijgen. Ik kan mensen tijdens workshops leren hoe ze twitter zakelijk kunnen inzetten om hun doelen te bereiken. Helemaal niet lastig. Wat ze zelf moeten doen is tweets schrijven… en nu blijkt juist dat een groot struikelblok.

Writersblock

De vraag komt elke workshop terug. Eigenlijk hebben deelnemers al spontaan een writersblock voordat er ook maar één letter op papier is gekomen. De algemeen heersende overtuiging is toch dat “niemand die onzin wil lezen..”. Was ik er de eerste keer nog verbaasd over, inmiddels ben ik erop voorbereid dat het eigenlijk elke workshop vraag nummer 1 is:

“Waarover moet ik nou toch tweeten? Jij hebt makkelijk praten.. over jouw vak is veel te vertellen.. Maar voor mij is dat heel anders.”

Wie ben ik ? Wat doe ik? En voor wie?

Eigenlijk maakt het niet uit welk vak iemand heeft. Kennelijk is de overheersende overtuiging van ondernemers dat wat zij doen niet boeiend is voor anderen. Dat vind ik verbazingwekkend. Want als wat jij doet als ondernemer er kennelijk niet toe doet… Wie zijn je klanten dan? En wat doe je dan voor die klanten? Waarom betalen ze je? Met die vragen heb je in de basis al een heel aantal tweets die de moeite zijn om te schrijven.

Workshop Tweets Schrijven

Omdat goede tweets schrijven zo ontzettend lastig blijkt te zijn voor ondernemers organiseer ik samen met Marjon Borsboom workshops Tweets Schrijven. Marjon is tekstschrijver, gespecialiseerd in korte krachtige teksten die prikkelen – PATS. Wil je meer weten, kijk dan even op het LinkedIn profiel van Marjon.

Hashtag

En dan heb je een tweet.. moeten er ook nog van die hashtags in. Pfff…. En ja, dat is zo. Want zonder de hashtag (het hekje) gebruik je niet de volle kracht van twitter. En waar zet je dat hekje dan precies…? Dat hangt van het doel af dat je wilt bereiken…

Inschrijven

Heb je moeite met het schrijven van tweets? Weet je niet wat boeiend kan zijn voor je volgers? Weet je niet hoe je je zakelijke doel kunt bereiken, omdat je het niet goed kunt formuleren? Neem dan deel aan deze workshop. Het is niet noodzakelijk maar wel handig om een beetje ervaring met twitter te hebben. Er is plek voor 6 deelnemers tijdens deze workshop. Kosten: €227,- excl. BTW. Klik hier voor de workshop agenda. Inschrijven kan via het contactformulier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.