Handig toch… al m’n tweets ook op LinkedIn..?

In een keer klaar

In een workshop met wat meer ervaren Twitteraars wordt ’t me vaak trots verteld…

Ik heb gewoon m’n Twitter en LinkedIn gekoppeld. Komen al m’n tweets op LinkedIn.. Handig toch, ben ik in een keer klaar…

En dat is natuurlijk ook makkelijk… maar handig is het niet.

Niet allemaal een pot nat

LinkedIn en Twitter mogen dan allebei onder de Sociale Media vallen. Het zijn toch echt twee heel verschillende dingen. Net zoals een Ferrari en een Volvo allebei onder de categorie auto vallen, maar toch een heel andere emotie oproepen. Op LinkedIn ben je heel (HEEL) actief als je elke dag een update plaatst.

Ferrari versus Volvo

Op Twitter ben je met een update per dag.. nouja, een LinkedInner die Twitter ook gebruikt. Niks mis mee. Maar je gebruikt het medium Twitter dan toch niet optimaal.. Alsof je je met je Ferrari netjes aan de snelheden houdt… dan kun je beter Volvo blijven rijden.

Die slordige hekjes

Bovendien houden LinkedInners niet van die slordige hekjes (hashtags), die Twitter nu juist zo krachtig maken. Je wekt met je tweets op LinkedIn eigenlijk al heel snel irritatie op. Ben je een echte twitteraar, dan zitten er tussen je tweets ook berichten die niet heel je zakelijke netwerk hoeft te lezen. Niks schokkends verder, ze mogen het wel weten – maar het hoeft niet… En dan kun je het nu eenmaal beter niet op LinkedIn plaatsen.

Door de keuring

Moet je als twitteraar nu helemaal wegblijven van LinkedIn? Nee hoor. Als je Hootsuite gebruikt (of een andere tool om je sociale media te managen) kun je vanuit hetzelfde tool zowel tweets als LinkedIn updates versturen. Zo kun je bijvoorbeeld eerst een tweet versturen, en diezelfde tweet aanpassen tot LinkedIn update. Wil je hier meer over weten dan is een workshop zakelijk twitteren iets voor je.

Voorbeeld

Ik zal een voorbeeld van kleurkleur gebruiken.. Eerst de tweet:

  • Word je depri van het miezerige grijze weer? #Oranje geeft je #energie, en zorgt er ook voor dat je het niet zo koud krijgt. #kleur

En dan de LinkedIn update:

  • Word je depri van het miezerige grijze weer? Oranje geeft je energie, en zorgt er ook voor dat je het niet zo koud krijgt.

Zie je het verschil niet? Dan is het heel duidelijk dat je of geen twitteraar bent, of de mogelijkheden van Twitter niet benut. Verdiep je maar eens in de hashtag. Dan wordt je snel duidelijk waarom die tweets allemaal van die ‘onhandige hekjes’ hebben in de tekst.

Ontkoppelen maar

Heb je nu spijt van het koppelen van Twitter aan LinkedIn? Don’t worry.. in een paar stappen ontkoppel je ze weer. Ga naar je Profiel bewerken in LinkedIn. Naast de naam van je Twitter account staat nu bewerken. Klik daar op. Dan kun je een vinkje zetten bij: Deel alleen tweets die #in bevatten (#li werkt ook) in mijn LinkedIn status. Gebruik je geen Hootsuite of Tweetdeck, dan kun je nu dus in een tweet #in of #li zetten om het een LinkedIn update te maken. Voordeel: handig, nadeel: er staat alsnog een hekje in..

2 reacties op ‘Handig toch… al m’n tweets ook op LinkedIn..?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.