Ik ontvolg iedereen die mij niet volgt…

Wel zo netjes…

Er zijn programmaatjes die je kunt gebruiken om er achter te komen wie van je volgers jou niet volgt.. Regelmatig wordt me de vraag gesteld of het een goed idee is om zo’n programma te gebruiken.

Het is tenslotte zo dat als jij iemand volgt het wel zo netjes is als die ander je terug volgt.. Toch?

Snel wisselende contacten…

Persoonlijk vind ik het mooie van twitter dat je geen levenslange verbintenis aan gaat. Het draait allemaal om vrijheid blijheid. Je volgt wie je wilt volgen, tot het moment dat je het niet meer wilt. En bedenk je je, dan volg je weer.. Een heel legitieme manier om snel wisselende contacten te hebben. Keurige snel wisselende contacten, dat wel. Want de ene keer ben je op zoek naar inspiratie, en de andere keer naar klanten.. Of allebei. Alles kan.

Get a life…

Eén keer heb ik bericht ontvangen van iemand bij wie ik was afgehaakt. Wat hij fout had gedaan dat ik niet meer met hem door wilde.. Een duidelijk geval van iemand die een hobby nodig heeft, of een leven. En bepaald geen incentive om iemand weer te gaan volgen.

Inzicht…

Natuurlijk kan zo’n programmaatje je inzicht verschaffen in hoeverre jij terug gevolgd wordt door de mensen die jij gaat volgen. Gebeurt dat weinig, dan kan het zijn dat je twittert met een logo in plaats van met een foto. Het kan ook zijn dat de informatie die je over jezelf geeft in je bio niet zo aanspreekt. In plaats van alle volgers te ontvolgen die je niet terugvolgen (hmm, ben je er nog? Het gaat hier dus om accounts die jij volgt, en die jou niet volgen..) kun je ook de kwaliteit van je eigen account vergroten.

Hoe dan…

Wil je weten hoe je dat doet? OnsTwitter-Team leert ondernemers om twitter efficiënt en effectief in te zetten. Met 10 minuten per dag, 5 dagen per week kom je een heel eind. En als ‘t na 3 maanden nog niets heeft opgeleverd.. dan is het je medium niet en kun je het twitteren van je to-do lijstje schrappen. Wil je meer weten over hoe je je beter presenteert op twitter? Misschien is een workshop dan iets voor je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.