Good old Tweetdeck…

gele vogel

Tweetdeck by Twitter

Een tijdje geleden was er een hoop te doen over Tweetdeck. Het bekende Tweetdeck met de zwarte vogel in het gele blokje werd vervangen door het nieuwe Tweetdeck by Twitter (zwarte vogel in een blauw blokje) en daarna verging de wereld.. althans, dat leek zo onder Tweetdeck gebruikers. Na wat aarzelingen na alle negatieve berichten die ik las heb ik het Tweetdeck by Twitter toch maar eens uitgeprobeerd. En al snel bleek.. wij worden geen vrienden.

Computercrash

Een tijdje gebruikte ik het oude en nieuwe Tweetdeck naast elkaar. Het nieuwe om deelnemers van workshops ermee op weg te helpen, het oude voor de dagelijkse dosis twitteren. En toen gebeurde er een ramp.. Mijn computer crashte volledig. En ja, ik had een back-up moeten maken, en ja, dat had ook gewoon in Dropbox gekund, en ja, het is ontzettend stom dat ik dat niet (althans niet volledig) had gedaan. Er is geen enkel excuus voor. Maar goed, daar zat ik dan.. zonder m’n oude vertrouwde Tweetdeck.

Vertrouwde gele vogel

Het nieuwe Tweetdeck by Twitter was zo gevonden (blauw blokje met zwarte vogel). Maar hoe ik ook zocht, m’n oude vertrouwde Tweetdeck met de vogel in het gele blokje.. nergens. Zelfs als ik een geel blokje via Google vond bleek de bijbehorende link naar het nieuwe Tweetdeck by Twitter te leiden. Wat is daar erg aan? Nou, voor een beginnende twitteraar maakt het niet zo veel uit. Voor de meer ervaren twitteraar zitten er echter in het nieuwe Tweetdeck by Twitter een aantal functies niet, die Tweetdeck nu juist zo ongelooflijk handig maakten. Wil je hier meer over lezen, dan staat er hier een goed verhaal.

Goo’ol Tweetdeck

Om een lang verhaal kort te maken… ik wilde m’n oude vertrouwde Tweetdeck terug. Maar ik kon het niet vinden. En dan is een tweet met #durftevragen natuurlijk een uitkomst. En ja hoor.. binnen een mum van tijd bood Walter uitkomst (Thx Walter!) met de volgende tweet. En hij had gelijk. Halleluja!!

walterkort: @kleurkleur zag je tweet over goo’ol TweetDeck 😉 die kun je hier vinden! Tweetdeck downloaden. (inmiddels werkt deze link niet meer…  helaas). 

Omdat het me dwars zat dat ik bij de workshops de deelnemers de ‘oude’ Tweetdeck leerde te gebruiken, en met de nieuwe niet te werken valt, heb ik inmiddels de overstap gemaakt naar Hootsuite. Een prima tool. Voor een Tweetdeck-lover is het even wennen, maar ’t werkt goed, en daar gaat ’t om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.