Workshop zakelijk twitteren…

workshop zakelijk twitteren 15 februari 2012
workshop zakelijk twitteren 15 februari 2012

Twitter voor ondernemers

Om tafel zit een groep ondernemers met totaal verschillende bedrijven. De een ‘doet’ in auto’s, de ander in het begeleiden van vrouwen na scheiding. En toch maakt dat voor de workshop niet zo heel veel uit. Het principe van social media is voor elke ondernemer ongeveer hetzelfde.. deel je passie, je kennis, je liefde voor je vak of product, informeer. Probeer niet te vaak te verkopen.

Commerciële tweets zijn niet helemaal te vermijden als bedrijf. Toch kun je door in te spelen op de behoefte van je klant een verkopende toon vermijden. Een autodealer kan via tweets het nut van winterbanden verkondigen tegen de tijd dat het wisselen van de banden gaat spelen. Dan zullen klanten vanzelf de noodzaak van het wisselen van banden gaan inzien..

Ik zie in Twitter niet alleen een instrument om aan klanten te komen. Het is ook een bron van vermaak, informatie en gezelligheid. Wil ik iets weten, dan stel ik mijn vraag op Twitter. Vrijwel altijd volgt binnen no time een antwoord. Of het nu gaat om het nummer van Seasons dat ik had willen bewaren maar heb verknipt voor een moodboard, een vlek die niet uit het tapijt lijkt te verwijderen of betaalbare workshopruimte in Amsterdam..

In mijn enthousiasme heb ik meerdere collega’s Twitter op geholpen, en zelfs een benefiet workshop voor 10 ondernemers georganiseerd (zij betaalden aan het goede doel, en leerden in ruil de basis van het zakelijk Twitteren). Inmiddels geef ik meerdere keren per maand een workshop zakelijk twitteren en zullen vanaf januari andere leden van het Twitter-Team (nu nog bestaande uit 2 teamleden, maar het team groeit snel ) door het land workshops gaan geven.

Wil je leren zakelijk twitteren, schrijf je dan in door te reageren op dit blog. De workshops vinden plaats op woensdagochtend, van half 10 tot half 12, in Haarlem en op soms ook ’s avonds van 7 tot 9 uur. Na inschrijven ontvang je meer informatie. Wil je liever een workshop op een andere lokatie? Dat kan. Jij regelt 6 deelnemers en een lokatie, en iemand van het Twitter-Team komt naar je toe.

Vind je klant (en wordt gevonden) met 10 minuten zakelijk twitteren per dag

Vanaf januari worden de workshops Zakelijk Twitteren voor beginners door het hele land gegeven door enthousiaste ondernemende dames. Met als doel: je klant vinden (en gevonden worden) met 10 minuten zakelijk twitteren per dag.

Kijk in de Agenda voor de data en plaatsen waar de workshop plaats vindt.

Train de trainer

Er is weer een 10 Social trainer in aantocht.. Enschede en omgeving watch out! Andrea (uiterst links op de foto) zal in binnenkort het zakelijk twitteren in de regio Enschede gaan oppakken. Leuk Andrea, welkom bij de club!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.