Workshop Zakelijk Twitteren

Train de trainer

Er is aan elke Twitterworkshop wel iets bijzonders. De ene keer blijken alle deelnemers in hetzelfde vakgebied te zitten, de andere keer blijken ze elkaar vaag of goed te kennen.. Dit keer was het bijzonder dat de heren echte workshop-deelnemers waren, en de dames toekomstige 10 Social twittertrainers. De eerste twee, en dus voor mij heel bijzonder.

Workshop Zakelijk Twitteren 9 november 2011
Workshop Zakelijk Twitteren 9 november 2011

Twitter voor ondernemers

Langzamerhand voel ik dat het nut van Twitter toch wat breder ingezien wordt. Werd er eerst wat lacherig gereageerd in de trant van “jij hebt zeker tijd te veel met al je getwitter…”, nu merk ik dat steeds meer ondernemers doorhebben dat er op Twitter meer gebeurt dan melden dat het tijd is voor een kop koffie/sigaret/wandeling met de hond/een dutje.

Toch zijn ondernemers nog altijd verbaasd over hoe snel je op Twitter meer te weten kunt komen over je doelgroep, je concurrentie, de markt. Het enige dat je nodig hebt zijn wat handvatten en inderdaad ja.. een beetje tijd. Maar wil je effectief zakelijk twitteren, dan kom je met 10 minuten per dag al een heel eind. Dat moet op te brengen zijn.

Ik zie in Twitter niet alleen een instrument om aan klanten te komen. Het is ook een bron van vermaak, informatie en gezelligheid. Wil ik iets weten, dan stel ik mijn vraag op Twitter. Vrijwel altijd volgt binnen no time een antwoord. Of het nu gaat om het nummer van Seasons dat ik had willen bewaren maar heb verknipt voor een moodboard, een vlek die niet uit het tapijt lijkt te verwijderen of betaalbare workshopruimte in Amsterdam..

In mijn enthousiasme heb ik meerdere collega’s Twitter op geholpen, en zelfs een benefiet workshop voor 10 ondernemers georganiseerd (zij betaalden aan het goede doel, en leerden in ruil de basis van het zakelijk Twitteren). Inmiddels geef ik meerdere keren per maand een workshop zakelijk twitteren (alleen in augustus niet, want ook een ondernemer moet een keer op vakantie).

Wil je leren zakelijk twitteren, schrijf je dan in door te reageren op dit blog. De workshops vinden plaats op woensdagochtend, van half 10 tot half 12, in Haarlem en op soms ook ’s avonds van 7 tot 9 uur. Na inschrijven ontvang je meer informatie. Wil je liever een workshop op een andere lokatie? Dat kan. Jij regelt 6 deelnemers en een lokatie, en ik kom naar je toe.

Vind je klant (en wordt gevonden) met 10 minuten zakelijk twitteren per dag

Vanaf januari worden de workshops Zakelijk Twitteren voor beginners door het hele land gegeven door enthousiaste ondernemende dames. Met als doel: je klant vinden (en gevonden worden) met 10 minuten zakelijk twitteren per dag.

Deze workshop vindt plaats op de volgende data, kijk in de Agenda of er nog plaatsen beschikbaar zijn.
Workshop data voor 2011:

  • 23 november
  • 7 december
  • 21 december

Op de foto zie je de deelnemers van de workshops van 9 november 2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.