10 manieren om je bio te verbeteren

Een slechte bio op Twitter is als het binnenlopen van een kroeg met een zak over je hoofd

Deze uitspraak heb ik niet zelf bedacht. Het was Jeanet Bathoorn, schrijfster van onder andere Get Social tijdens een workshop die ik ooit bij haar volgde. En ze heeft gelijk. Niets zo irritant als een bio met alleen een naam. Nog erger is het als iemand niet eens de moeite heeft genomen uit het twitterei te komen (weet je niet wat ik bedoel, dan heb je nog nooit iets met twitter gedaan).

10 tips om je bio te verbeteren

Wil je contact met mensen (potentiële klanten, je doelgroep) dan zul je contact moeten maken. Dat is op twitter niet anders dan in het echte leven. Hier volgen 10 tips om je bio te verbeteren:

 • Kom uit je twitterei! Vervang het ei door een andere foto. Weet je niet hoe dat moet, laat het me weten door te reageren, dan zal ik je stap voor stap laten zien hoe je dat doet. Het is heel simpel.
 • Je kunt het beste kiezen voor een foto van je gezicht. Omdat de profielfoto’s heel klein zijn is het anders voor anderen nog heel moeilijk te zien met wie ze te maken hebben.
 • Ook voor bedrijven is het beter om voor een gezicht te kiezen dan voor een logo of product. Mensen houden van contact met mensen, ook op twitter. Ik weet dat ik me hier zelf niet aan m’n eigen advies houd… daar wordt aan gewerkt.
 • Omschrijf jezelf of je bedrijf op een manier die voor anderen boeiend is. Dus niet trainer, coach, man.. Voetbaltrainer? Hockeycoach? Tuinman? Vertel iets meer. Wat doet jouw werk voor anderen… Wat is je grootste hobby… De ene coach is de andere niet, en dat geldt voor trainers en eigenlijk ook voor mannen. Laat jezelf zien, ook als je twitter zakelijk gebruikt.
 • Too much information… ik hoef niet alles van je te weten. Houd er rekening mee dat de informatie het internet op gaat. En het gaat er niet meer vanaf. Er zijn zaken die je misschien beter voor jezelf kunt houden.
 • Ook bij een zakelijk twitteraccount is het leuk iets over iemands hobby of persoonlijkheid te lezen. Loop je de marathon? Ben je net vader of moeder geworden? Bak je in je vrije tijd bruidstaarten? Zet ’t in je bio. Ook als ’t niets met je vak te maken heeft.. of misschien wel juist dan.
 • Gebruik in de bio zoektermen die je doelgroep gebruikt. Soms is vakjargon voor de doelgroep erg ontoegankelijk.
 • Zorg dat je website in je bio staat. Zo kunnen mensen makkelijk contact met je opnemen.
 • Tip van whilehavingfun (zie reacties op dit artikel):

Wees origineel en lekker jezelf.

Meer tips voor het verbeteren van je Twitter bio…?

Ok, deze krijg je van mij. Ik ben benieuwd naar reacties.. Er is ruimte voor nog 1 verbeterpunt. Wat kun jij doen om je bio te verbeteren? Laat het me weten door te reageren op dit blog.

4 reacties op ‘10 manieren om je bio te verbeteren

 1. Leuk om je tips te lezen. Onlangs kwam ik er – middels een retweet van iemand anders – achter dat mijn Twitterbio was gebruikt in een artikel. Deels om de spot mee te drijven, deels om gewoon lekker sociaal om te lachen.

  Eerst had ik namelijk ook een iets serieuzere twitterbio met daarin mijn hobby’s, werk, opleiding, je kent het wel. Maar dat duurde niet lang. Ik hou van originaliteit dus verwerkte een dagelijkse activiteit als bio: “Ik knipoog stiekem naar beveiligingscamera’s. Gewoon, omdat ik dat leuk vind.”

  Merk dat toch veel mensen die me in het begin volgen erom moeten lachen en als er iets is wat ik leuk vind, is het wel een lach op iemands gezicht toveren.

  Mijn tip: Wees origineel en lekker je zelf. (Bij bedrijven dan wel weer een ander verhaal)

 2. Ik ga mij eindelijk aan Twitter wagen. Ik voel me enorm achterlopen! Ik ga in elk geval beginnen met een bio. Bedankt voor jouw tips!

  1. Hi Miroesja, het is ontzettend afhankelijk van je vakgebied of het nu nog zin heeft om met twitter te beginnen. Misschien is het veel beter voor je om iets anders op te pakken. Misschien is het een goed idee om daar eens even over te sparren? Kost je niets, alleen een half uurtje van je tijd. Ik help je graag verder. Volg de link die ik je geef, en beantwoord de vragen, dan plannen we een afspraak in (je kunt zo’n gesprek winnen, maar ik verklap je nu alvast dat je ‘m wint… ): https://10-social.com/gratis-sessie/

   1. Jeetje, wat een leuk bericht en onverwachts cadeau! Ik ga nu de vragenlijst invullen. Veel dank en ik kijk er naar uit om met je van gedachten te wisselen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.